Djurmisshandel

Kollat runt lite på olika bloggar och jättemånga skriver om just djurmisshandel. Sånt får mig så upprörd. Djur är något heligt för mig. En utav mina bästa vänner var en hund! Så jag kan verkligen inte förstå hur folk kan slå djur, eller döda det för skojs skull.


Jag äter helst inte kött, men klagar absolut inte om andra gör det, det är ju upp till var och en. Så det är väl "okej" för mig att man dödar djur för matens skull. Men för nöjes skull. Nej där går verkligen gränsen!


Ska ta ett ex. Mina föräldrar har hundar som dom jaktar med. Och till de använder man döda fåglar och kaniner. Man dödar djur för att leka med! Det är helt sjukt tycker jag. De har väl också rätt till ett liv?



Bara för att dom kanske är längre ner i näringskedjan betyder det inte att de ska få leva. Har sagt det så många ggr till dom vad jag tycker om att dom dödar djur för skojs skull. Men tror ni att dom lyssnar? Nej! I mina ögon är dom likadana som de som dödar djur för t.ex pälsens skull. Visst, djuren lider inte för dom blir skjutna och dör direkt. Men det är ändå helt fel!









Kommentarer
Postat av: Jossan :)

Håller helt med dig! Djurmisshandel är det fan det värsta jag vet, blir så jävla arg!! Djurmisshandlare ska fan inte få leva..

Oj vad aggressiv jag blev..



Tur för dig att jag tycker lika som dig, Kajsa är i trygga händer ikväll :)

2009-09-05 @ 13:19:53
URL: http://joseefiin.devote.se
Postat av: Monkey

de är från Vila :)

2009-09-05 @ 13:28:48
URL: http://www.monkeypig.se
Postat av: jenny

Usch!

2009-09-05 @ 13:32:56
URL: http://hallongubbe.blogg.se/
Postat av: Tina

Nej ursh!

Jag hatar djur misshandel det är det värsta som finns. (eller en av sakerna)

2009-09-05 @ 13:33:02
URL: http://tinaangel.blogg.se/
Postat av: jenny

djurmisshandel är hemskt!

2009-09-05 @ 13:48:30
URL: http://thaipinnen.blogg.se/
Postat av: Tina

alltså jag menar att människor misshandel också är ett brott.

Men man borde kunna sätta människor i fängelse eller något allvarligare om dom misshandlar djur!

2009-09-05 @ 15:13:01
URL: http://tinaangel.blogg.se/
Postat av: Jessan ♥

Jag HATAR djurplågeri!!!

Det är det VÄRSTA som finns!!

2009-09-05 @ 17:53:15
URL: http://jezzanz.blogg.se/
Postat av: M a ll a n m a mm a

men tror du verkligen man har älgjakter för kuls skull? eh nej? Man får dessutom bara skjuta en viss mängd. Man har jakter för att det ska inte bli allt för många djur här i sverige.

En del gör det förmodligen för adrenalinkickarna men jag tror inte sverige skulle tillåta en säsong för att döda ett visst djur bara för att det är kul att se en älg slå ner i backen?



Något du däremot kanske ska börja skriva om, om du är en djurvän är om att det är lagligt att utsätta ett djur för sexuella ting.

Innan 1945 (tror jag det var) var det olagligt, men de tog bort den lagen i samband med att homosexualliteten blev lagligt.



Så vad tycker du är värst att man tar bort liv från djur för att inte vissa av dem ska dö pga svält eller djur som laglit får utsättas för sexuellt umgänge med en människa?

2009-09-05 @ 18:44:50
URL: http://www.surfland.se/mallanmamma
Postat av: Ebba

sv: Snygg header <3

Asså fiska är ju kul, bara man gör nåt med fisken, typ äter den eller ger den till katten. Men om man bara går och skjuter en älg för skojs skull, naa det är bara dumt!

2009-09-05 @ 19:00:32
URL: http://ebbagratte.blogg.se/
Postat av: Fifilo

usch vad hemskt!

2009-09-05 @ 20:11:18
URL: http://fifilo.blogg.se/
Postat av: jenny

Ja verkligen!

2009-09-05 @ 21:10:48
URL: http://hallongubbe.blogg.se/
Postat av: Mallanmamma

tro mig, jag läste..

Jag förstår inte riktigt vad det var som jag skulle läsa?

Som sagt man har bara ett begränsat antal som man dödar per säsong. Annars är det olagligt att skjuta bara för att, så de finns inte allt för många utav dem heller.

2009-09-05 @ 23:37:04
URL: http://www.surfland.se/mallanmamma
Postat av: M a ll a n m a mm a

fast det är ju alltid begränsat antal och olika säsonger oavsett djur? spelar det någon roll om det är älgar eller ej, tänkte mest på att det är mest älgar som fälls ner per år. därför jag nämnde just älgarna.

Vad vill du ens komma med texten då? Att man ska sluta skjuta boskapsdjur eller?

2009-09-06 @ 08:35:44
URL: http://www.surfland.se/mallanmamma
Postat av: nell

Det är fruktansvärt att folk håller på med detta som en hobby! Men Det värsta är ju sälarna, eller sälungarna som klubbar ihjäl! Det är något folket måste sätta stopp för eller hur! :)

2009-09-06 @ 13:27:26
URL: http://gummsson.blogg.se/
Postat av: M a ll a n m a mm a

shit herregud, tagga ner, jag ville inte bråka? Du kanske ska skriva om texten lite. Förstod inte alls att det handlade om kaniner och då det inte framgår i inlägget. Du har skrivit om folk som har jakt med djur för hobbyns skull. Det kan vara allt från björnar, älgar och allt annat (känner jättemånga som är taggade för att gå på älgjakt exempelvis).. Och när man pratar i vardagen så är det just om älgar och andra djur, iaf här i norrland är det mest snack om det när man ska på jakt.



Btw, har du bloggen endast för att få kommentarer att folk håller med dig? Du frågade mig om vad jag tyckte om folk som håller på med jakt som hobby och jag läser och får en vision av vad du menar och kommenterar tillbaka. Oftast brukar man ha bloggar som diskussionsforum, speciellt om man ber om att man ska kommentera vad man tycker.

Om du inte vill ha så, skulle jag vilja råda dig till att stänga av att man skulle kommentera och framförallt inte be om vad man tycker, då det är det du visst inte ville veta.

2009-09-06 @ 17:20:25
URL: http://www.surfland.se/mallanmamma
Postat av: M a ll a n m a mm a

Det närmsta du skrivit om kaninerna och fåglarna är i exemplet, men det är ju bara ett exempel.

Det är inte vad exakt som hela inlägget brukar handla om. Förlåt(?), jag var visst allt för jävla trög när du skriver om endast jakt, men jag känner inte en jävel som exempelvis heller går på älgjakt exempelvis för att det endast vill älgens egna bästa genom att skjuta den.

Tycker fortfarande du ska skriva om inlägget. För de jag har frågat som läst inlägget tycker också du skrivit i jakt i stort sett och inte bara de stackars små djuren som blir dödade bara för att.

Annars tycker jag som dig. Jag tycker inte att det är rätt att döda djur, men det kändes som om du hade fel fakta det du skrev om och därför skrev jag emot och ifrågesatte. Hur ska man förstå om inte det står i minsta detalj och inte frågar?

2009-09-06 @ 18:12:25
URL: http://www.surfland.se/mallanmamma

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0