Star

Nu har jag äntligen lite tid över att blogga lite om Frank :)

Vi hämtade honom i fredags förmiddag, var hemma sen runt tre på eftermiddagen. Bilresan gick jättebra, låg och sov nästan hela tiden.
När vi kom hem ställde vi buren i hallen och öppna, och ut skutta Frank som att allt precis var som vanligt, haha. Han gick runt och luktade, kikade på allt, hoppa upp på möbler osv.
Jag hade lagt en utav hans leksaker på soffan och den började han pilla lite med så efter kanske 10 minuter i lägenheten började vi leka. Och vilken fart det var på honom! Sprang, gjorde kullerbyttor i luften, klättra. Härligt att se att han var så lekfull direkt :)

Nu dom första dagarna har han sovit inne hos oss, mest för att han inte ska behöva känna sig ensam. Det har funkat bra bara det att han sover inte mycket om nätterna utan leker med våra fötter osv. Vaknar flera gånger per natt utav att han ligger framför mig och tittar och lägger upp tassarna i ansiktet. Ibland kommer dom för munnen och det är inte så lätt att andas då man är förkyld ;)

Trodde kanske att han skulle vara lite mera "skygg" i början. Inte vara så social, lekfull och gosig men det har han varit hela tiden. Sover gärna nära eller på en. Leker både själv och med oss. Äter och dricker jättebra. Och kattlådan hittade han direkt! Det som inte riktigt funkar nu är klösträdet. Han klöser på lite andra saker istället, men då tar vi honom därifrån och visar klösträdet. Förhoppningsvis funkar det också snart:)

Igårkväll var Sussie och Ville på middag så att dom fick träffa Frank. Gick jättebra! Lekte på som vanligt och när vi åt inne i köket så sov han i soffan i vardagsrummet. Lite senare somnade han bredvid Ville på hans stol så blyg är han ju iallafall inte:)
Imorgon jobbar jag 14-21 så då behöver vi lite kattvakt så då ska Ville och Sussie komma hit. Känns bra då att dom träffats en gång innan och att det funka fint då.

Lite bilder under dessa dagar har jag självklart tagit också!














Strängnäs

Både jag och Joakim har på senare tid blivit intresserade av att flytta till Strängnäs om kanske 3-4 år. Ligger ca 3 mil ifrån Enköping. Väldigt mysig stad!

Har man tur kan man hitta en fin lägenhet i centrum vid vattnet (såklart där man vill hamna!)
Har varit i Strängnäs några gånger men aldrig liksom tänkt "hit kan jag ju flytta!". Men ju mer jag tänker på det desto mera gillar jag tanken:)

Har kollat runt lite om Strängnäs. Lägenheter, restauranger, jobb osv. Finns tydligen massor med restauranger och caféer. Många vid vattnet. Sedan var det flera undersköterke/personlig assistent jobb också så det är ju suveränt!
Om något år åker vi nog dit någon helg och bor på hotell för att se hur staden är.
Så man vet aldrig om vi hamnar där senare .. :)






Vårat lilla lodjur :)

Glömde ju lägga upp bilder på Frank!! Sicken katastrof. Här är lite bilder som uppfödaren skickat till oss:D






Frank - the cat

Tänkte att jag kanske skulle skriva lite om våran nya familjemedlem som flyttar in hos oss på fredag!
Nämligen "lille" Frank!
Han är en Maine Coon, vilket är världens största kattras. Han väger redan ca 1,7 kg och är 12 veckor! Hemma har vi en fullvuxen birmakatt på 1,9 kg.

Jag klickade runt på blocket en kväll och hittade en annons med Maine Coon kattungar i Uddevalla så klicka mig in där och vidare till deras hemsida. Där blev jag direkt kär i en liten kattunge som hette Frank. Skickade en bild till Joakim på honom och skrev; " Lilla bebis Frank, kan flytta om 1 månad!!" Och självklart så föll Joakim också för honom, om inte ännu mera än mig, haha.
För två veckor sedan var vi och hälsade på honom i Uddevalla. Verkligen en underbar katt! Sprang och lekte med sina syskon, hade sån otroligt fart. Men direkt när man tog upp honom så lugnade han ner sig och bara fann sig i att vara i famnen. Supersöt!

Ska bli så häftigt med en Maine Coon. Har alltid haft katt men dom har ju varit såna minis om man jämför med hur stor Frank kan bli. Har vi tur kan han väga 10 kg!!

Shoppat lite nödvändigheter till honom har vi också gjort. Ifrån sidan Supercat.se. Dom hade en massa fina saker.
Grejerna kommer nog imorgon men kan lägga upp lite bilder ifrån hemsidan som vi klickat hem.











Denna klös"möbel" är så smidig för den kan även användas som inredningsdetalj. I mitten finns det utrymme för t.ex platsväxter!




Sen har vi också köpt shampoo, kattlåda, kattsand, mat, och lite mera leksaker. Så nu är vi redo för att Frank ska flytta in!!:)




Caberet Lorensberg/After Shave

Nu har jag lyckats ladda upp alla filmer ifrån Göteborg och After Shave med Anders Eriksson. Tyvärr krånglar ljudet lite och sen var det inte alls lätt att filma när dom skuttade runt som kaniner, haha :) Menmen!

Först ut är iallafall Göteborg & Cabaret Lorensberg!









After Shave & Anders Eriksson








Haha älskar den sista videon. Blir så glad utav den!! :D


Haha <3



















Halsfluss?

Har gått och blivit sjuk.. Började redan igår. Kände mig lite hängig och hade sån j*kla huvudvärk!

Idag vaknade jag med värre huvudvärk, snuva, ont i halsen (kan knappt svälja) och sedan ont bakom öronen.. Toppen!
Sån bra tajming också.
Idag när jag och Joakim kollade film så plinga mobilen till var femte minut och fick massa jobb nu i mars. Så har över 80 timmar nu. Känns ju kul att bli sjuk då :(

Gick iallafall till Ica för att köpa glass och kiwi så ska skämma bort mig med det och sätta på Snålvatten och Jäkelskap och somna till den!


After Shave

I lördags så var jag och Joakim medbjudna utav Joakims föräldrar att se After Shave och Anders Eriksson!
Det var helt sjukt kul!!!
Runt fem så var vi hemma hos Ville och Sussie, där var också Sussies systrar med familj och Joakims syster med sambo. Trevligt! Åt lite snacks och drack en cider. Sedan åkte vi ner till Gisleparken där vi skulle äta middag och se showen!

Maten som bjöds på var jättegod!

Till förrätt; Het vårsoppa med kyckling och hembakt bröd
Till varmrätt; Fläskfilé med ädelostsås och rostade rotfrukter
Till dessert; Mangoparfaít med hallon och färsk mynta


Filmade lite under showen men det var inte det lättaste att få det bra tyvärr.. Sedan blev det åt fel håll också så man får sitta snett för att kunna se dom ordentligen, ääh en bagatell ;D

Var iallafall en jättetrevlig kväll och så roligt att vi fick följa med! :)








MyHappyDay

I måndags åkte jag upp till kära lilla Enköping för att träffa Mickes son och hinna träffa Sandra en gång innan lillen kommer :)
Var så skönt att åka upp lite längre denna gång. Måndag-fredag. Annars brukar det alltid vara fredag kväll till söndag morgon. Då hinner man kanske träffa 1/3 av alla man vill träffa.

Kan ta och berätta dag för dag!

Måndag - Åkte 9.15 från Gislaved och var framme i Enköping 16.08. På stationen stod, mamma, Sandra och WILDA och väntade!! Wilda, jag och mamma åkte hem för att äta pannkakor och såklart titta på Vi på saltkråkan. Eller Skrållan som Wilda säger. Var rätt så trött så blev tidigt i säng!

Tisdag - Västerås med Jossan! Åkte till Erikslund och kollade i affärer. Hittade en fin vit tunika och en topp som var turkos. Lyckat! Vi fikade lite och gick ännu mera i affärer, haha. När vi hade tröttnat åkte vi till Enköping för att handla lite smått och gott till kvällen samt åt middag i stan. Väl hemma så spenderade vi kvällen med att spela kort, spela monopol och skratta lite åt Big Brother. Lovely! Så skönt att få lite mera tid och inte bara en snabbis ute för att uppdatera varandra om vad som hänt!

Onsdag -Började dagen med att springa med lilla Kajsa och sedan Västerås igen fast denna gång med Sandra och i helt andra butiker. Eller ja, gina gick vi in på så jag kunde köpa mig lite vårnagellack. Annars var det blombutiker som gällde. Sandra odlar det mesta hemma känns det som. Blommor, gurka, jordgubbar, tomater m.m. Inte dåligt:D När vi var klara i butikerna åkte vi hem till mamma, pappa och johan och gjorde hemmagjorda pizzor! Så gott!! (: Sedan blev det lite filmtittande och sängen!

Torsdag - Promenad med Kajsa och Vera i blåsten, inte skönt! Var ju vår i Gislaved när jag åkte och att komma till kalla Enköping i skinnjacka var inte direkt någon hit, haha. Under dagen gjorde jag inte alls mycket, gick förbi Jossan och pratade lite. Lånade lite jäkelskap filmer som jag tänkte se på kvällen. När pappa kom hem från jobbet åkte vi till Micke och Marre för att äääntligen träffa lillkillen!!! SÅ SÖT. Men han har fortfarande inget namn.. Försökte få dom att döpa honom till Jacob men Micke gillade inte riktigt det. Tyckte han passa så bra i det och istället för att bara kalla honom för "du" eller "lillen" så fick han heta Jacob i några timmar! Mormor och Hasse var bjuden på middag också så det var roligt att hinna träffa dom. Lite överraskade blev dom allt, inte sett dom sedan 25;e dec!

Fredag - Mysfrukost med mamma innan avfärd, packade lite det sista och åkte sedan till tåget som skulle gå 9.49. Sedan väntade 7 timmars resa, jippie!!

Lite bilder från veckan;


























Surprise!!

Nu har det ännu en gång gått lång tid emellan uppdateringarna..
Nu är det för att jag har väntat på att Joakim ska föra över bilder från sin iPhone till datorn. Så trist att uppdatera utan bilder nämligen ;D

Iallafall så kan jag väl berätta lite vad som hänt den senaste tiden, en hel del faktiskt.. :)

I slutet på februari så åkte jag, Sussie, Ville och Joakim till Göteborg!
Min födelsedagspresent från Ville och Sussie!
Vi åkte lördag förmiddag och framme i Göteborg åkte vi till Sofie för att se hennes lägenhet och äta lite lunch. Otroligt mysig lägenhet, vita trägolv, högt i tak, massa charmiga detaljer som jag föll för!

Efter lunchen åkte vi till hotellet för att lämna av lite grejer och fräscha upp oss lite. Sen blev det en vända på stan. Hade sån tur med vädret också. Blåste lite men strålande sol! Köpte nya träningskläder som redan blivit väl använda med löparskorna :D
Vi var på stan ett par timmar och gick sedan tillbaks till hotellet för att byta kläder och fixa till oss. Sedan var det dags för helgens höjdpunkt!!!
Vi gick till en bar precis bredvid hotellet och tog en drink, sedan gick vi till krogen/restaurangen. Hm vet inte vad jag ska kalla det riktigt, haha.
Där serverades det trerätters, supergott! Och samtidigt som vi åt så uppträdde de som serverade.
Alla sjöng hur bra som helst, det var låtar man kände igen, OCH komedi.
Kunde inte varit bättre.
När det hela var slut så var det nattklubb så vi stannade och dansade och drack lite drinkar. Vi fick tillochmed upp Joakim på dansgolvet, inte dåligt det heller;)

Runt 1 gick Ville och Sussie tillbaks till hotellet. Jag och Joakim stannade ett par timmar men gick sedan tillbaka för att däcka totalt i sängen, haha.
Dagen efter var det dax för hotellfrukost, mums! Sedan tog vi det lugnt på hotellrummena ett tag och gick sedan en sväng på stan igen för att kolla i affärer och luncha.

Vi hade blivit inbjudna till Villes syster som bor i Partille så dit åkte vi efter lunchen och fikade lite, kul att se hur dom bor! Fin villa precis vid vattnet, inte en dålig utsikt dom hade heller! :)

... och nu har jag skrivkramp! haha.
Försöker ladda upp filmerna från kvällen när vi var på Caberet Lorensberg men det tar sin lilla tid.. Kan lägga upp bilderna först från helgen och sedan ta filmerna i ett annat inlägg! :)

























Torsk Bisque med rökt torsk, rotselleri och parmesansnurror




Helstekt gödkalvsentrecôte med salvia och olivsky, varm sallad på gulbeta och polkabeta samt potatispuré med persilja


 

Päronmousse på chokladbotten med vit choklad och myntakräm, samt inkokt päron


TACK för en underbar födelsedagspresent!




RSS 2.0